Fietstour Architectuur Rotterdam

Een openluchtmuseum voor architectuur, zo omschreef Lonely Planet treffend Rotterdam. Onze Architectuur Fietstour is een aanrader voor wie het beste op architectuurgebied verspreid over beide oevers van de Maas wil bezoeken in Rotterdam. Onder aanvoering van een gepassioneerde architectuurgids komt u meer te weten over de Rotterdamse moderne architectuur, hoogbouw, wederopbouwarchitectuur, vooroorlogse architectuur, bepalende architecten, hotspots én de allerlaatste aanwinsten.

In de Fietstour Architectuur doen we natuurlijk het centrum van Rotterdam aan. Daar vinden we een aantal niet te missen architectuurplekken als het Centraal Station, de Kubuswoningen en de Markthal. Interessant voor architectuurliefhebbers zijn ook de vernieuwde Coolsingel, het hoogste gebouw van de Benelux en de splinternieuwe aanwinst Depot Boijmans. Onze architectuurgids voert u ook door het veelzijdige Oude Havengebied waar Rotterdam volop bouwt. Voor fijnproevers kunnen ook projecten als Little C en andere meer kleinschalige projecten aan bod komen.

Net zomin als het centrum mag in deze Fietstour Architectuur de Kop van Zuid niet ontbreken. Een waar walhalla voor architectuurliefhebbers. Daar op het schiereiland vinden we bijvoorbeeld de verticale stad van Rem Koolhaas (De Rotterdam), net als een aantal van de hoogste woontorens van Nederland. Niet minder spectaculair is het aangrenzende Katendrecht. Daar bezoeken we een aantal monumentale pakhuizen die momenteel getransformeerd worden tot woongebouwen. Onze architectuurgids weidt ook uit over het spectaculaire Masterplan voor de Rijnhaven.

Mocht u zelf voorkeuren hebben voor architectuurmonumenten, gebieden of architectuurstijlen dan kunnen we daar rekening mee houden bij deze architectuurtour. Ook voor architecten of bouwkundigen kunnen wij maatwerk bieden. Nog meer architectuur in Rotterdam zien? Bekijk dan ook de Architectuur Stadswandeling en de rondleidingen Van Nellefabriek en Markthal.

Meer informatie?

010 2900032

Details Fietstour Architectuur Rotterdam

Groepsgrootte
max. 15 personen per gids

Duur
2,5 uur

Prijs per groep
€ 195 (privétour voor 1-15 personen)

Start- en eindpunt
Omgeving Centraal Station (kan aangepast worden)

Extra
Met het contactformulier hieronder kunt u datum en begintijd aangeven.

Aanmelden Fietstour Architectuur Rotterdam

  VEELGESTELDE VRAGEN FIETSTOURS

  Ik heb geen eigen fiets, kan ik ook een fiets huren?

  U kunt bij ons fietsen huren voor de fietstours. De prijs bedraagt € 14,00  per fiets per dag. De huur van elektrische fietsen bedraagt € 27,50 per fiets per dag. Maar u kunt natuurlijk ook zelf een (OV) fiets huren of als u in een hotel in Rotterdam verblijft, fietsen van het hotel gebruiken.

  Waar begint de fietstour?

  Als u uw eigen (huur)fietsen meebrengt kan de fietstour op elk gewenste plek starten. Als u via ons fietsen huurt begint de fietstour standaard in de omgeving van het Centraal Station. Maar het is ook mogelijk om onze fietsen op elke gewenste plek te laten bezorgen (€ 55 per enkele rit per 30 fietsen).

  Hoe werkt de betaling?

  Als u zich definitief heeft aangemeld, dan sturen we een factuur die per bank betaald kan worden.

  Wat als ik specifieke wensen heb voor een tour?

  Bekijk dan ook onze tours op maat.

  ERVARINGEN

  Top Fietstour architectuur

  Rated 4 out of 5
  1 oktober 2021

  Bedankt voor de organisatie. Roeland is een top tour guide, veel kennis en gaat prima mee in de groep en de wensen van ons. Heel fijn.

  Erik - Wooncorporatie Ymere

  >> Bekijk hier alle reviews


  Plaats een review

  >> Plaats hier je review