Fietstour Architectuur Rotterdam

Een openluchtmuseum voor architectuur, zo omschreef Lonely Planet treffend Rotterdam. Onze Architectuur Fietstour is een aanrader voor wie het beste op architectuurgebied in Rotterdam wil zien verspreid over beide oevers van de Maas. Onder aanvoering van een gepassioneerde architectuurgids kom je van alles te weten over de Rotterdamse moderne architectuur, hoogbouw, wederopbouwarchitectuur, vooroorlogse architectuur, bepalende architecten, hotspots én de allerlaatste aanwinsten.

In de Fietstour Architectuur doen we natuurlijk het centrum van Rotterdam aan. Daar vinden we een aantal niet te missen architectonische hoogtepunten als Centraal Station, de Kubuswoningen en de Markthal. Interessant voor architectuurliefhebbers zijn ook de vernieuwde Coolsingel, het hoogste gebouw van de Benelux en de splinternieuwe aanwinst Depot Boijmans. Onze architectuurgids neemt je ook mee naar veelzijdige Oude Havengebied waar momenteel volop gebouwd worden. Voor fijnproevers kunnen ook meer kleinschalige projecten als Little C aan bod komen.

Net zomin als het centrum mag in deze Fietstour Architectuur de Kop van Zuid niet ontbreken. Een waar walhalla voor architectuurliefhebbers. Op dit schiereiland vinden we bijvoorbeeld de verticale stad (De Rotterdam) van Rem Koolhaas, net als een aantal van de hoogste woontorens van Nederland. Niet minder spectaculair is het aangrenzende Katendrecht. Daar bezoeken we monumentale pakhuizen die getransformeerd zijn tot woongebouwen. Onze architectuurgidsen weiden ook uit over het spectaculaire Masterplan voor de Rijnhaven.

Wie zelf eigen voorkeuren heeft voor architectuurmonumenten, gebieden of architectuurstijlen kan dat altijd melden. Ook voor architecten of bouwkundigen kunnen wij maatwerk bieden. Nog meer architectuur in Rotterdam zien? Bekijk dan ook onze Architectuur Stadswandeling en de rondleidingen Van Nellefabriek en Markthal.

Meer informatie?

010 2900032

Details Fietstour Architectuur Rotterdam

Groepsgrootte
max. 15 personen per gids

Duur
2,5 uur

Prijs per groep
€ 215 (privétour voor 1-15 personen)

Start- en eindpunt
Omgeving Centraal Station (kan aangepast worden)

Extra
Met het contactformulier hieronder kunt u datum en begintijd aangeven. Fietsen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Aanmelden Fietstour Architectuur Rotterdam

Aanvraag Fietstour Architectuur

Hidden
Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Tour taal(Vereist)

VEELGESTELDE VRAGEN FIETSTOURS

Ik heb geen eigen fiets, kan ik ook een fiets huren?

Voor de fietstours kunt u bij ons fietsen huren.

  • De prijs bedraagt € 15,00 per fiets (met 3 versnellingen) per dag.
  • De huur van elektrische fietsen (e-bikes) bedraagt € 27,50 per fiets.

Als alternatieven kunt u bijvoorbeeld een (OV) fiets huren of fietsen van het hotel gebruiken. Wij kunnen u ook suggesties geven voor fietszaken.

Waar begint de fietstour?

  • Standaard beginnen we vanaf Centraal Station.
  • Als u uw eigen (huur)fietsen meebrengt, kan de fietstour op elk gewenste plek starten.
  • Ook als u via ons fietsen huurt dan is het mogelijk om op elke gewenste plek te starten en en te eindigen (transport is € 55 per enkele rit, per 20 fietsen).

Hoe werkt de betaling?

Als u zich definitief heeft aangemeld, dan sturen we een factuur die per bank betaald kan worden.

Wat als ik specifieke wensen heb voor een tour?

Bekijk dan ook onze tours op maat.

ERVARINGEN

Fietstour Architectuur met 2 gidsen

Rated 5,0 out of 5
23 september 2023

We hebben genoten van onze architectuur tour door Rotterdam. Eens te meer besef ik dat ik er te weinig kom. Met het vaste voornemen om daar verandering in te brengen.

WijnSocieteit West Nederland WWN - Paul

Fietstour architectuur

Rated 5,0 out of 5
6 juli 2023

We wilden even laten weten opnieuw van Rotterdam, de fietstour en de informatie van (enthousiaste!) gids Annemarie te hebben genoten!

Anciella

>> Bekijk hier alle reviews


Plaats een review

>> Plaats hier je review