Fietstour Architectuur Rotterdam

Een openluchtmuseum voor architectuur, zo omschreef Lonely Planet treffend Rotterdam. Onze Architectuur Fietstour is een aanrader voor wie het beste op architectuurgebied verspreid over beide oevers van de Maas wil bezoeken onder aanvoering van een gepassioneerde architectuurgids. Moderne architectuur, hoogbouw, wederopbouwarchitectuur, vooroorlogse architectuur, bepalende Rotterdamse architecten, hotspots én de allerlaatste aanwinsten, het komt allemaal voorbij in deze Architectuur Fietstour!

In de Fietstour Architectuur doen we natuurlijk het centrum van Rotterdam aan. Daar vinden we een aantal niet te missen architectuurplekken als het Centraal Station, de Kubuswoningen en de Markthal. Maar niet minder interessant voor architectuurliefhebbers zijn de vernieuwde Coolsingel, het hoogste gebouw van de Benelux en de splinternieuwe aanwinst Depot Boijmans. Onze architectuurgids voert u ook door het veelzijdige Oude Havengebied waar Rotterdam volop bouwt. Voor fijnproevers kunnen ook projecten als Little C en andere meer kleinschalige projecten aan bod komen.

Net zomin als het centrum mag in deze Fietstour Architectuur de Kop van Zuid niet ontbreken. Een waar walhalla voor architectuurliefhebbers. Daar op het schiereiland vinden we bijvoorbeeld de verticale stad van Rem Koolhaas, net als een aantal van de hoogste woontorens van Nederland. Niet minder spectaculair is het aangrenzende Katendrecht. Daar bezoeken we  een aantal monumentale pakhuizen die getransformeerd worden tot woongebouwen en weidt de architectuurgids uit over het spectaculaire Masterplan voor de Rijnhaven.

Mocht u zelf voorkeuren hebben voor architectuurmonumenten of -stijlen dan kunnen we daar rekening mee houden bij deze architectuurtour. Ook voor architecten of bouwkundigen kunnen wij maatwerk bieden. Nog meer architectuur in Rotterdam zien? Bekijk dan ook de Architectuur Stadswandeling of onze rondleidingen Van Nellefabriek en Markthal.

Meer informatie?

010 2900032

Details Fietstour Architectuur Rotterdam

Groepsgrootte
max. 15 personen per gids

Duur
2,5 uur

Prijs per groep
€ 187,50 (privétour voor 1-15 personen)

Start- en eindpunt
Centrum – Blaak

Extra
Dit is een privétour en via onderstaand contactformulier kunt u de datum en de gewenste begintijd aangeven. Deze tour kan met een halfuur uitgebreid worden, bijvoorbeeld voor extra tijd bij een bepaalde plek of een culinaire break.

Aanmelden Fietstour Architectuur Rotterdam

  Hoe beoordelen klanten ons

  • star rating  Wat een leuke fietstour hebben wij gehad in Coronatijd!
   We hadden een weekendje Rotterdam geboekt en ik dacht wat kan er nog wel nu alles dicht is en er geen... read more

   toonh995
   23 maart 2021

   star rating  We hebben voor een familiedagje een ontzettend leuke wandeling in Schiedam gehad met gids Frank. Een aanrader! En coronaproof. Wat een hoop geschiedenis zit er in deze plaats. We hebben... read more

   Hanneke-Ra
   30 september 2020
  • star rating  Wij deden de Architectuur toer op de Wilhelminapier en Katendrecht en werden rondgeleid door Nima. Nima wist erg veel van de diverse gebouwen en de gehele ontwikkeling van dit gebied,... read more

   C6810ZJhansm
   25 augustus 2020

   star rating  Met een groep op reis is altijd speciaal en dankzij de perfekte organisatie van Jan en de supergidsen Isabelle, Roeland en Frank hebben we de stad op de fiets leren... read more

   BAU4KARLSRUHE
   5 juni 2019

  Veelgestelde vragen fietstours

  Ik heb geen eigen fiets, kan ik ook een fiets huren?

  U kunt bij ons fietsen huren voor de fietstours. De prijs bedraagt € 8  per fiets voor de duur van de tour. De huur van elektrische fietsen bedraagt € 18 per fiets. Maar u kunt natuurlijk ook zelf een fiets huren of er een meenemen.

  Hoe werkt de betaling?

  Als u zich definitief heeft aangemeld, dan maken we een factuur die per bank betaald kan worden.

  Wat als ik specifieke wensen heb voor een tour?

  Bekijk dan ook onze tours op maat.