Fietstour Architectuur Rotterdam

Architectuur is de belangrijkste reden waarom toeristen Rotterdam bezoeken. Een fietstour is ideaal om het beste op architectuurgebied van Rotterdam te ervaren.

Een geschoolde architectuurgids toont u de architectonische hoogtepunten in het centrum waarbij het Centraal Station, het Timmerhuis, de Kubuswoningen en de Markthal natuurlijk niet mogen ontbreken. Op de Kop van Zuid, eveneens een waar walhalla voor architectuurliefhebbers, bezoeken we De Rotterdam van Rem Koolhaas en de hoogste gebouwen van Nederland. Naast architectonische hoogtepunten zal onze gids ook uitweiden over Rotterdam als bakermat van het Nieuwe Bouwen, de wederopbouwarchitectuur van de Modernisten, verscheidene prominente Rotterdamse (stads)architecten en volop moderne architectuur en hoogbouw.

Natuurlijk staan we ook stil bij de allerlaatste aanwinsten op architectuurgebied want Rotterdam is nou eenmaal nooit af. Tegelijkertijd kunt u in deze architectuurtour ook verrassende oude architectuur verwachten uit het vooroorlogse Rotterdam waaronder het klassieke stadhuis en de middeleeuwse Laurenskerk. Mocht u zelf voorkeuren hebben voor architectuurmonumenten of -stijlen dan kunnen we daar rekening mee houden bij deze architectuurtour.

Nog meer architectuur in Rotterdam zien? Bekijk dan ook onze Architectuur Stadswandeling en de Van Nellefabriek en Markthal Rondleidingen.

Meer informatie?

010 2900032

Details Fietstour Architectuur Rotterdam

Groepsgrootte
max. 15 personen per gids

Duur
2,5 uur

Prijs per groep
€ 187,50 (privétour voor 1-15 personen)

Start- en eindpunt
Centrum – Blaak

Extra
Dit is een privétour en via onderstaand contactformulier kunt u de datum en de gewenste begintijd aangeven.

Covid-19 fietstour aanpassingen

City Rotterdam Tours hanteert vanwege de COVID-19 maatregelen voor kleinere groepen een gereduceerd tarief voor reguliere tours.

Bij een groepsgrootte: max. 8 personen (excl. gids)
Prijs: fietstour 2,5 uur: € 125 (excl. huur fietsen)

We houden ons aan de RIVM maatregelen. Bekijk ook onze COVID-19 richtlijnen.

Aanmelden Fietstour Architectuur Rotterdam

  Veelgestelde vragen fietstours

  Ik heb geen eigen fiets, kan ik ook een fiets huren?

  U kunt bij ons fietsen huren voor de fietstours. De prijs bedraagt € 8  per fiets voor de duur van de tour. De huur van elektrische fietsen bedraagt € 18 per fiets. Maar u kunt natuurlijk ook zelf een fiets huren of er een meenemen.

  Hoe werkt de betaling?

  Als u zich definitief heeft aangemeld, dan maken we een factuur die per bank betaald kan worden.

  Wat als ik specifieke wensen heb voor een tour?

  Bekijk dan ook onze tours op maat.