Stadswandeling Kop van Zuid & Katendrecht

De Kop van Zuid en Katendrecht hebben zich ontwikkeld tot de twee populairste wijken van Rotterdam-Zuid. En misschien wel tot het leukste deel van Rotterdam. Wij combineren deze twee aangrenzende hotspots in één tour!

In de Kop van Zuid richten we ons op de dynamische Wilhelminapier met een prominente rol voor de hoogbouw en moderne architectuur. Denk daarbij aan het gezichtsbepalende architectuuricoon De Rotterdam van de  ‘stararchitect’ Rem Koolhaas. Natuurlijk komen ook de geschiedenis van de landverhuizers, de Holland Amerika Lijn, de Cruise Terminal Rotterdam en het iconische Hotel New York in deze rondleiding volop aan bod.

Daarna volgt het al net zo opwindende Katendrecht, eerder gekozen in de top 50 van leukste wijken ter wereld. In de oude roemruchte zeemanswijk (ooit de eerste China Town en de grootste rosse buurt in Europa)  weiden onze stadsgidsen uit over het kleurrijke verleden, het heden en de ambitieuze plannen die op de planken liggen. Op het schiereiland nemen we je ook mee naar de stoere pakhuizen, het verhalenhuis Belvédère, stadstheater Walhalla, het culinaire Deliplein en de trekpleister SS Rotterdam.

Meer informatie?

010 2900032

info@cityrotterdamtours.com

Details Stadswandeling Kop van Zuid en Katendrecht

Groepsgrootte
max. 15 personen per gids

Totale duur
2 uur

Prijs per groep
€ 170 (privétour voor 1-15 personen)

Extra
Via het contactformulier hieronder kunt u de datum en starttijd aangeven.

Aanvraag Kop van Zuid en Katendrecht rondleiding

Tour aanvraag Stadswandeling Kop van Zuid - Katendrecht

Hidden
Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Tour taal(Vereist)

ERVARINGEN

Genoten van de architectuur rondleiding

12 april 2024

Wij hebben erg van onze stadswandeling genoten. De gids heeft een mooi overzicht tussen oud en nieuw gegeven.

Christian

Zeer mooie en boeiende mix streetart- en architectuurwandeling

22 januari 2024

12 januari hadden wij, groep van 6 vrouwen, een wandeling geboekt bij City Rotterdam Tours. Tijdens het aardige boekingsgesprek werd ik gewezen op het feit dat we 2 wandelingen konden combineren. Daarnaast konden we bepalen waar we wilden beginnen en eindigen met de wandeling. Wat een luxe. Gids Frank heeft ons 2 uur lang in de greep gehouden met boeiende verhalen over street art en haar betekenis en de architectuur in Rotterdam, en de steeds veranderende plannen voor de inrichting van het centrum in Rotterdam. Een betere ambassadeur voor de stad kan Rotterdam zich niet wensen! Erg genoten, dik compliment aan Frank, en organisatie City Rotterdam Tours.

Esther

Esther van Beers

>> Bekijk hier alle reviews


Plaats een review

>> Plaats hier je review