Stadswandeling Kop van Zuid & Katendrecht

De Kop van Zuid en Katendrecht hebben zich ontwikkeld tot de twee populairste wijken van Rotterdam-Zuid. En misschien wel tot het leukste deel van Rotterdam. Wij combineren deze twee aangrenzende hotspots in één tour!

In de Kop van Zuid richten we ons op de dynamische Wilhelminapier met een prominente rol voor de hoogbouw en moderne architectuur. Denk daarbij aan het gezichtsbepalende architectuuricoon De Rotterdam van de  ‘stararchitect’ Rem Koolhaas. Natuurlijk komen ook de geschiedenis van de landverhuizers, de Holland Amerika Lijn, de Cruise Terminal Rotterdam en het iconische Hotel New York in deze rondleiding volop aan bod.

Daarna volgt het al net zo opwindende Katendrecht, eerder gekozen in de top 50 van leukste wijken ter wereld. In de oude roemruchte zeemanswijk (ooit de eerste China Town en de grootste rosse buurt in Europa)  weiden onze stadsgidsen uit over het kleurrijke verleden, het heden en de ambitieuze plannen die op de planken liggen. Op het schiereiland nemen we je ook mee naar de stoere pakhuizen, het verhalenhuis Belvédère, stadstheater Walhalla, het culinaire Deliplein en de trekpleister SS Rotterdam.

Meer informatie?

010 2900032

info@cityrotterdamtours.com

Details Stadswandeling Kop van Zuid en Katendrecht

Groepsgrootte
max. 15 personen per gids

Totale duur
2 uur

Prijs per groep
€ 170 (privétour voor 1-15 personen)

Extra
Via het contactformulier hieronder kunt u de datum en starttijd aangeven.

Aanvraag Kop van Zuid en Katendrecht rondleiding

Tour aanvraag Stadswandeling Kop van Zuid - Katendrecht

Hidden
Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Tour taal(Vereist)

ERVARINGEN

Kop van Zuid & Katendrecht

Rated 5,0 out of 5
3 augustus 2023

Tour is erg goed bevallen bij alle collega’s, dank!!

COA

Kop van Zuid en Katendrecht

Rated 5,0 out of 5
30 oktober 2021

We hebben erg genoten van zijn uiteenzetting. Je voelt dat hij een brede background heeft en een degelijke historische kennis. Daardoor heeft hij ons de hele ochtend weten te boeien. De plaats die we bezocht hebben is natuurlijk heel interessant maar de wijze waarop alles verteld wordt is minstens zo belangrijk. Frank is daarin zeker geslaagd!

Ilse Vanderbeeken

>> Bekijk hier alle reviews


Plaats een review

>> Plaats hier je review