Stadswandeling Oude Noorden

De Stadswandeling Oude Noorden neemt u mee naar een van de meest karakteristieke en kleurrijke wijken van Rotterdam. Het veelzijdige Oude Noorden maakt een revival door dankzij het originele aanbod buurtrestaurantjes, kroegjes, ateliers en galeries die nog niet door het grote publiek overlopen worden. Recent werd het Oude Noorden dan ook aangemerkt als één van de meest diverse winkelgebieden van Nederland voor de Amsterdamse Pijp.

Met een gids uit de wijk bezoeken we de oude singels en pleinen, maar ook bijzondere pareltjes op winkel-, kunst- en uitgaansgebied. Een uniek woonproject als onderdeel van deze tour is de Tuin van Noord, de transformatie van de roemruchte gevangenis aan de Noordsingel tot leef- en recreatiegebied. En in een voormalige brandweerkazerne kunnen bierliefhebbers hun dorst lessen met niet alledaagse craftbieren.

Naast de bezienswaardige plekken weiden onze stadsgidsen ook uit over de vele bekende Rotterdammers die hun wortels hebben in het Oude Noorden. Een bont gezelschap waar o.m. de topvoetballers Coen Moulijn en Faas Wilkes en de internationaal vermaarde kunstschilder Willem de Kooning deel van uitmaken. De Oude Noorden tour kunnen we combineren met de Hofbogen in de aangrenzende Agniesebuurt, een hotspot in Rotterdam op maar 10 minuutjes lopen van Centraal Station.

Meer informatie?

010 2900032

Details Stadswandeling Oude Noorden

Groepsgrootte
max. 15 personen per gids

Duur
2 uur

Tarief
€ 170 (bedrag per groep van 1 tot 15 personen)

Extra
Dit is een privétour en via het contactformulier kunt u de gewenste datum en starttijd aangeven.

Aanmelden Stadswandeling Oude Noorden

Tour aanvraag Stadswandeling Oude Noorden

Hidden
Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Tour taal(Vereist)

ERVARINGEN

Oude Noorden Wandeling

Rated 5,0 out of 5
24 september 2023

We hebben een mooie rondleiding gehad van Cees. Hij heeft veel verteld en was zeer flexibel in het aanpassen van het programma. En ik denk graag weer aan City Rotterdam Tours bij een volgende keer. Veel dank voor jullie moeite.

Alexander Hijmering

Oude Noorden Stadswandeling

Rated 5,0 out of 5
14 augustus 2023

Was zondermeer een erg leuke en leerzame ervaring. Aanbevelenswaardig.

Ed van Leer

>> Bekijk hier alle reviews


Plaats een review

>> Plaats hier je review