Stadswandeling Oude Noorden

De Stadswandeling Oude Noorden neemt u mee naar een van de meest karakteristieke en kleurrijke wijken van Rotterdam. Het veelzijdige Oude Noorden maakt een revival door dankzij het originele aanbod buurtrestaurantjes, kroegjes, ateliers en galeries die nog niet door het grote publiek overlopen worden. Recent werd het Oude Noorden dan ook aangemerkt als één van de meest diverse winkelgebieden van Nederland voor de Amsterdamse Pijp.

Met een gids uit de wijk bezoeken we de oude singels en pleinen, maar ook bijzondere pareltjes op winkel-, kunst- en uitgaansgebied. Een uniek woonproject als onderdeel van deze tour is de Tuin van Noord, de transformatie van de roemruchte gevangenis aan de Noordsingel tot leef- en recreatiegebied. En in een voormalige brandweerkazerne kunnen bierliefhebbers hun dorst lessen met niet alledaagse craftbieren.

Naast de bezienswaardige plekken weiden onze stadsgidsen ook uit over de vele bekende Rotterdammers die hun wortels hebben in het Oude Noorden. Een bont gezelschap waar o.m. de topvoetballers Coen Moulijn en Faas Wilkes en de internationaal vermaarde kunstschilder Willem de Kooning deel van uitmaken. De Oude Noorden tour kunnen we combineren met de Hofbogen in de aangrenzende Agniesebuurt, een hotspot in Rotterdam op maar 10 minuutjes lopen van Centraal Station.

Meer informatie?

010 2900032

Details Stadswandeling Oude Noorden

Groepsgrootte
max. 15 personen per gids

Duur
2 uur

Tarief
€ 170 (bedrag per groep van 1 tot 15 personen)

Extra
Dit is een privétour en via het contactformulier kunt u de gewenste datum en starttijd aangeven.

Aanmelden Stadswandeling Oude Noorden

Tour aanvraag Stadswandeling Oude Noorden

Hidden
Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Tour taal(Vereist)

ERVARINGEN

Genoten van de architectuur rondleiding

12 april 2024

Wij hebben erg van onze stadswandeling genoten. De gids heeft een mooi overzicht tussen oud en nieuw gegeven.

Christian

Zeer mooie en boeiende mix streetart- en architectuurwandeling

22 januari 2024

12 januari hadden wij, groep van 6 vrouwen, een wandeling geboekt bij City Rotterdam Tours. Tijdens het aardige boekingsgesprek werd ik gewezen op het feit dat we 2 wandelingen konden combineren. Daarnaast konden we bepalen waar we wilden beginnen en eindigen met de wandeling. Wat een luxe. Gids Frank heeft ons 2 uur lang in de greep gehouden met boeiende verhalen over street art en haar betekenis en de architectuur in Rotterdam, en de steeds veranderende plannen voor de inrichting van het centrum in Rotterdam. Een betere ambassadeur voor de stad kan Rotterdam zich niet wensen! Erg genoten, dik compliment aan Frank, en organisatie City Rotterdam Tours.

Esther

Esther van Beers

>> Bekijk hier alle reviews


Plaats een review

>> Plaats hier je review