Delfshaven Tour

Met deze stadswandeling ontdekt u historisch Delfshaven, een verrassend en uniek stukje in het overwegend moderne Rotterdam. Delfshaven kent een geschiedenis die ruim 600 jaar teruggaat. Over deze pittoreske wijk, ooit door Delft gesticht vanwege strategische redenen om toegang tot de Maas te krijgen, valt dan ook van alles over te vertellen. 

In de Stadswandeling Delfshaven komt zowel de rijke geschiedenis van Pelgrimvaders als de verscheidene andere bezienswaardigheden ruimschoots aan bod. Denk dan aan oude molens, historische panden, het VOC-verleden en destilleerderijen die Delfshaven in de loop van de tijd gekleurd hebben. Van de legendarische zeeheld Piet Hein tot de internationaal vermaarde kunstschilder Kees van Dongen. Van de beroemde Pelgrimvaderskerk tot de stadsbrouwerij De Pelgrim waar genoten kan worden van een ambachtelijk stoombiertje.

In 2020 was het 400 jaar geleden dat de Pelgrimvaders uit Delfshaven naar Amerika vertrokken en zich aan de oostkust van Amerika in Massachusetts vestigden. De Pelgrimvaders worden beschouwd als de ‘founding fathers’ van de huidige VS. Dit belangrijke moment in de Amerikaanse geschiedenis werd in 2020 wereldwijd herdacht.

Indien gewenst kan deze wandeltour met een uur worden uitgebreid. Naast historisch Delfshaven bezoeken we dan ook andere delen van het gemêleerde stadsdeel Delfshaven in Rotterdam-West.

Meer informatie?

010 2900032

Details Stadswandeling Delfshaven

Groepsgrootte
max. 15 personen per gids

Duur
1,5 uur

Prijs per groep
€ 120 (privétour voor 1-15 personen)

Extra
Dit is een privétour en via het contactformulier hieronder kunt u de gewenste datum en tijd aangeven.

Aanmelden Stadswandeling Delfshaven

Tour aanvraag Stadswandeling Delfshaven

Hidden
Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Tour taal(Vereist)

ERVARINGEN

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

>> Bekijk hier alle reviews


Plaats een review

>> Plaats hier je review