Delfshaven Tour

Met deze stadswandeling ontdekt u historisch Delfshaven, een verrassend en uniek stukje in het overwegend moderne Rotterdam. Ooit door Delft gesticht om toegang te krijgen tot de Maas, kent Delfshaven een geschiedenis die ruim 600 jaar teruggaat. Over deze pittoreske wijk valt dan ook van alles te vertellen. 

In de Stadswandeling Delfshaven komt veel kleurrijke historie voorbij. Denk dan aan de Pelgrimvaders, oude molens, historische figuren, het VOC-verleden en de destilleerderijen die Delfshaven in de loop van de tijd gekleurd hebben. Van de legendarische zeeheld Piet Hein tot de internationaal vermaarde kunstschilder Kees van Dongen. En van de beroemde Pelgrimvaderskerk tot de stadsbrouwerij De Pelgrim waar genoten kan worden van een ambachtelijk stoombiertje.

In 2020 was het 400 jaar geleden dat de Pelgrimvaders uit Delfshaven naar Amerika vertrokken en zich uiteindelijk aan de oostkust van Amerika in Massachusetts vestigden. Dit belangrijke moment in de Amerikaanse geschiedenis werd in 2020 wereldwijd herdacht. Omdat de Pelgrimvaders worden beschouwd als de ‘founding fathers’ van de VS staat Delfshaven bovengemiddeld in de belangstelling bij Amerikanen.

Indien gewenst kan deze wandeltour met een uur worden uitgebreid. Naast historisch Delfshaven bezoeken we dan ook andere delen van het gemêleerde stadsdeel Delfshaven in Rotterdam-West.

Meer informatie?

010 2900032

Details Stadswandeling Delfshaven

Groepsgrootte
max. 15 personen per gids

Duur
1,5 uur

Prijs per groep
€ 135 (privétour voor 1-15 personen)

Extra
Dit is een privétour en via het contactformulier hieronder kunt u de gewenste datum en tijd aangeven.

Aanmelden Stadswandeling Delfshaven

Tour aanvraag Stadswandeling Delfshaven

Hidden
Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Tour taal(Vereist)

ERVARINGEN

Genoten van de architectuur rondleiding

12 april 2024

Wij hebben erg van onze stadswandeling genoten. De gids heeft een mooi overzicht tussen oud en nieuw gegeven.

Christian

Zeer mooie en boeiende mix streetart- en architectuurwandeling

22 januari 2024

12 januari hadden wij, groep van 6 vrouwen, een wandeling geboekt bij City Rotterdam Tours. Tijdens het aardige boekingsgesprek werd ik gewezen op het feit dat we 2 wandelingen konden combineren. Daarnaast konden we bepalen waar we wilden beginnen en eindigen met de wandeling. Wat een luxe. Gids Frank heeft ons 2 uur lang in de greep gehouden met boeiende verhalen over street art en haar betekenis en de architectuur in Rotterdam, en de steeds veranderende plannen voor de inrichting van het centrum in Rotterdam. Een betere ambassadeur voor de stad kan Rotterdam zich niet wensen! Erg genoten, dik compliment aan Frank, en organisatie City Rotterdam Tours.

Esther

Esther van Beers

>> Bekijk hier alle reviews


Plaats een review

>> Plaats hier je review