Brandgrens Stadswandeling Rotterdam

Bijna niet meer voor te stellen, maar het centrum van Rotterdam was in 1940 vrijwel volledig vernietigd als gevolg van het Duitse bombardement van 1940. Deze bijzondere Brandgrens Stadswandeling voert door de interessantste delen van de in totaal 12 km lange brandgrens.

Verspreid over verschillende stadsdelen van de stad – centrum, noord en oost – wordt met lichtgevende tegels het gebied gemarkeerd dat door het bombardement verwoest werd. In deze tour kom je alles te weten over het vooroorlogse en naoorlogse Rotterdam. Wat was Rotterdam voor stad voor het bombardement? Wat heeft de stad allemaal verloren? Maar ook: wat heeft het bombardement Rotterdam opgeleverd? Rotterdam ontwikkelde zich in de jaren 60 tot de grootste haven ter wereld en Rotterdam is nog steeds de grootste haven van Europa, goed voor 6,2% van het bruto binnenlands product. Deze tour is ook een aanrader voor wie geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis van Rotterdam. Rotterdam is namelijk geen nieuwe maar in werkelijkheid een oude stad, ooit Rotta geheten.

Meer informatie?

010 2900032

Details Brandgrens Stadswandeling

Groepsgrootte
max. 15 personen per gids

Duur
2 uur

Tarief
€ 150 per groep

Start en aanvangstijd
U bepaalt zelf de gewenste vertrektijd. Het vertrekpunt is normaliter het Centraal Station.

COVID-19 Wandeltour aanpassingen

City Rotterdam Tours hanteert vanwege de COVID-19 maatregelen voor kleinere groepen een gereduceerd tarief voor reguliere tours.

Bij een groepsgrootte: max. 8 personen (excl. gids)
Prijs: rondleiding 2 uur: € 100

We houden ons aan de RIVM maatregelen. Bekijk ook onze COVID-19 richtlijnen.

Aanmelden Brandgrens Stadswandeling