WO II en Brandgrens Tour Rotterdam

Bijna niet meer voor te stellen, maar het centrum van Rotterdam was 84 jaar geleden vrijwel volledig vernietigd als gevolg van het Duitse bombardement op 14 mei 1940 aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. De Brandgrens Tour voert door de interessantste delen van de in totaal 12 km lange brandgrens. Vooroorlogse en naoorlogse architectuur, het beeld van Zadkine, de verhalen en nog veel meer in deze bijzondere stadswandeling. 

Verspreid over verschillende stadsdelen van de stad – centrum, noord en oost – vinden we lichtgevende tegels die het gebied markeren zoals verwoest door het bombardement. In deze tour kom je van alles te weten over de gevolgen van het bombardement inclusief het vooroorlogse en naoorlogse Rotterdam. Wat was Rotterdam voor stad voor het bombardement? Wat heeft de stad allemaal verloren? Maar ook: welke gebouwen zijn wel bewaard gebleven en wat heeft het bombardement in positieve zin gebracht?

De unieke moderne architectuur in het centrum van Rotterdam is namelijk een rechtstreeks gevolg van het bombardement. Rotterdam koos bewust voor het bouwen van een nieuwe stad. En Rotterdam ontwikkelde zich in de jaren 60 ook gestaag tot de grootste haven ter wereld. De stadsontwikkeling was daar tijdens de wederopbouw duidelijk op afgestemd. De Brandgrens Tour is ook zeker een aanrader voor wie geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis van Rotterdam. Zo kom je meer te weten over het felle verzet in Rotterdam wat uiteindelijk het bombardement tot gevolg had en daarmee de overgave van Nederland.

Meer informatie?

010 2900032

Details WO II en Brandgrens Stadswandeling

Groepsgrootte
max. 15 personen per gids

Duur
2 uur

Tarief
€ 170 per groep

Begin- en eindpunt
in overleg

Extra
Via het contactformulier hieronder kunt u datum en starttijd aangeven voor deze privétour.

Aanmelden WO II en Brandgrens Stadswandeling

Tour aanvraag Stadswandeling Brandgrens

Hidden
Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Tour taal(Vereist)

ERVARINGEN

Genoten van de architectuur rondleiding

12 april 2024

Wij hebben erg van onze stadswandeling genoten. De gids heeft een mooi overzicht tussen oud en nieuw gegeven.

Christian

Zeer mooie en boeiende mix streetart- en architectuurwandeling

22 januari 2024

12 januari hadden wij, groep van 6 vrouwen, een wandeling geboekt bij City Rotterdam Tours. Tijdens het aardige boekingsgesprek werd ik gewezen op het feit dat we 2 wandelingen konden combineren. Daarnaast konden we bepalen waar we wilden beginnen en eindigen met de wandeling. Wat een luxe. Gids Frank heeft ons 2 uur lang in de greep gehouden met boeiende verhalen over street art en haar betekenis en de architectuur in Rotterdam, en de steeds veranderende plannen voor de inrichting van het centrum in Rotterdam. Een betere ambassadeur voor de stad kan Rotterdam zich niet wensen! Erg genoten, dik compliment aan Frank, en organisatie City Rotterdam Tours.

Esther

Esther van Beers

>> Bekijk hier alle reviews


Plaats een review

>> Plaats hier je review