Stadswandelingen Rotterdam

City Rotterdam Tours verzorgt stadswandelingen in alle soorten en maten in Rotterdam. Onze populairste tour is de Stadswandeling Centrum waarbij u onder begeleiding van een stadsgids het beste van de Rotterdamse binnenstad te zien krijgt. Onze Stadswandeling Kop van Zuid & Katendrecht neemt u mee naar twee niet te missen wijken in Rotterdam-Zuid. Architectuurfanaten op hun beurt worden het best bediend met onze Architectuurwandeling onder begeleiding van een goed ingevoerde architectuurgids. Maar u kunt ook gaan voor een stadswandeling gericht op een bepaalde wijk of een specifiek thema, laat het ons weten! Bekijk hieronder al onze stadswandelingen.

Meer informatie?

010 2900032

De Stadswandeling Centrum is onze meest geboekte tour en dat is niet vreemd met attracties als de Markthal. Met een stadsgids bezoekt u het beste van de Rotterdamse binnenstad met een goede mix van highlights, geschiedenis, havens en architectuur.

De Kop van Zuid en Katendrecht op Zuid hebben zich ontwikkeld tot de opwindendste delen van Rotterdam. Van hoogbouw en knappe staaltjes architectuur op de Kop van Zuid tot havenambiance, gezelligheid en culinaire attracties in het roemruchte Katendrecht.

Op het gebied van kunst in de openbare ruimte en street art timmert Rotterdam de laatste jaren flink aan de weg. In deze wandeling wordt u rondgeleid langs een grote collectie van sculpturen en straat schilderingen van nationale- en internationale kunstenaars.

Met de Stadswandeling Delfshaven richten we ons op het oudste stukje Rotterdam. In dit unieke deel van Rotterdam dat ooit tot Delft hoorde, nemen onze gidsen u mee naar de tijden van Piet Hein en de Pelgrimsvaders.

Met onze Geschiedenistour tonen we u de rijke en fascinerende geschiedenis van Rotterdam. Van Erasmus tot Johan van Oldenbarnevelt en van de opkomst van de wereldhaven tot het bombardement, het komt allemaal aan bod in deze onderhoudende Geschiedenis Stadswandeling.

Wie Rotterdam zegt, zegt architectuur. Met deze wandeling in het centrum van Rotterdam geeft een architectuurgids u alle ins en outs van de architectuurstad van Nederland waaronder natuurlijk de architectonische hoogtepunten.

Met deze stadswandeling laten we u kennis maken met het kleurrijke Oude Noorden. Een lokale stadsgids toont u de verschillende gezichten van deze veelzijdige, vooroorlogse wijk, net als de leuke bistro’s en het originele winkelaanbod, uniek in Nederland.

In onze Brandgrens Stadswandeling (in drie varianten) laten we u de interessante stukken en verhalen zien van de in totaal 12 km lange Brandgrens. Onze geschiedenisgidsen voeren u afwisselend mee naar het voor- en naoorlogse Rotterdam.

Tegenwoordig liggen de Rotterdamse havens ver buiten het stadscentrum, maar tot de tweede helft van de 20e eeuw was dit wel anders. Met deze Oude Haven Stadswandeling nemen we u mee naar de oudste havens van Rotterdam.