Stadswandelingen Rotterdam

Onze stadswandelingen zijn ideaal om de hoogtepunten van Rotterdam te bezoeken. Onze populairste tour is de Stadswandeling Centrum waarbij onze ervaren stadsgidsen u het beste van de Rotterdamse binnenstad laten zien. Maar u kunt ook gaan voor een bepaalde wijk of een specifiek thema. Bekijk hieronder alle mogelijkheden.

Meer informatie?

010-2900032

06 57320810

De Stadswandeling Centrum is onze meest geboekte tour. Bezoek het beste van het centrum van Rotterdam en leer de stad beter kennen onder begeleiding van een ervaren stadsgids.

Deze unieke stadsdelen hebben zich ontwikkeld tot een van de opwindendste stukjes van Rotterdam. Voor hoogbouw en knappe staaltjes architectuur op de Kop van Zuid, maar ook voor betere restaurants en gezelligheid in de oude zeemanswijk Katendrecht.

Voor velen is Rotterdam vooral een moderne stad. Met onze Geschiedenistour tonen we u de rijke en fascinerende geschiedenis van Rotterdam. Van Erasmus tot Johan van Oldenbarneveld en van de opkomst van de wereldhaven tot het bombardement, het komt allemaal terug in de Geschiedenis Stadswandeling.

Met de Stadswandeling Delfshaven richten we ons op het oudste stuk van Rotterdam. In dit unieke stukje Rotterdam nemen onze gidsen u mee naar de tijden van Piet Hein.

De Architectuur Stadswandeling laat u uitvoerig kennis met de architectonische hoogtepunten van Rotterdam. Architectuurgidsen vertellen met veel passie over de Rotterdamse moderne architectuur en hoogbouw en de zo karakteristieke wederopbouwarchitectuur.

Met de Oude Noorden Stadswandeling laten we u kennis maken met deze kleurrijke vooroorlogse volkswijk waar opvallend veel beroemde voetballers en Rotterdammers vandaan komen. Maar onze stadsgidsen tonen u ook het originele aanbod winkeltjes en buurtrestaurants.

In onze Brandgrens Stadswandeling (in drie varianten) laten we u de interessante stukken en verhalen zien van de in totaal 12 km lange Brandgrens. Onze geschiedenisgidsen voeren u afwisselend mee naar het voor- en naoorlogse Rotterdam.

Tegenwoordig liggen de Rotterdamse havens ver buiten het stadscentrum, maar tot in de 20e eeuw was dit anders. Met deze Oude Haven Stadswandeling nemen we u mee naar de oudste havens van Rotterdam.