Fietstour Rotterdam

Fietsen met een gids is ideaal om het uitgestrekte Rotterdam te ontdekken aan beide oevers van de Maas. Onze populairste fietstour is de Highlights Fietstour Rotterdam gevolgd door de Architectuur Fietstour. Onze fietstours zijn ook geliefd om het fascinerende landschap van de Rotterdamse haven te verkennen. Daarnaast hebben we fietstours gericht op  uitgestrekte stadsdelen als het chique Kralingen of speciale thema’s als de Brandgrens die in totaal 12 kilometer bestrijkt.

Meer informatie?

010 2900032

In deze fietstour krijgt u de hoogtepunten van Rotterdam te zien verspreid over het centrum en Rotterdam-Zuid. Naast de highlights vertelt onze stadsgids u over de boeiende geschiedenis van Rotterdam, de belangrijkste architectuur, de culinaire attracties en de laatste ontwikkelingen in de stad.

De lichtgevende tegels van de Brandgrens voeren u naar verschillende stadsdelen van Rotterdam. Onze geschiedenisgidsen geven u alle ins and outs van het bombardment, tonen verrassende plekken van het vooroorlogse en naoorlogse Rotterdam, afgewisseld met hedendaagse bezienswaardigheden.

In deze tour bezoekt u de hoogtepunten en de verborgen parels van Rotterdam Zuid. We duiken in de rijke geschiedenis waaronder de havenontwikkeling op de Kop van Zuid, bezoeken verschillende architectuurmonumenten waaronder de Kiefhoek en tuindorp Vreewijk. Verder bezoeken we de wijken Bloemhof en de Afrikaanderbuurt en het grootste park van Nederland: Zuiderpark.

Kralingen is een overwegend groen, welvarend en gevarieerd stadsdeel. In deze fietstour komen zowel hoogtepunten als verborgen parels aan bod. Onderweg staan we ook stil bij de rijke geschiedenis van het gevarieerde Kralingen aan de hand van verhalen en monumenten.

Deze fietstour is ideaal voor wie veel architectuur in Rotterdam wil zien. Onder begeleiding van een deskundige architectuurgids fietst u langs moderne architectuur, hoogbouw, wederopbouwarchitectuur en de hoogtepunten van het Nieuwe Bouwen in Rotterdam.

In deze fietstour wordt je mee genomen in het meest afwisselende stadsdeel van Rotterdam.  Op het gebied van architectuur en innovatie verken je o.a. Merwe-Vierhavens (M4H). Zowel historie, recente veranderingen als grote nieuwe ontwikkelingen komen aan bod.

Ontdek de haven van Rotterdam op de fiets! Bezoek herontwikkelde oude havengebieden, het industrieel erfgoed Heijplaat en de indrukwekkende hypermoderne ontwikkelingen in de Waalhaven. Door te fietsen langs imposante schepen en containers zal u de bedrijvigheid in de Rotterdamse haven optimaal ervaren.