Geschiedenis Tour Rotterdam

Velen zullen Rotterdam associëren als een moderne en nieuwe stad. In werkelijkheid is Rotterdam een oude stad met een rijk en tolerant verleden in de geest van Erasmus, ondanks het bombardement dat de klassieke Stadsdriehoek compleet wegvaagde. In deze geschiedenistour komt u van alles te weten over de fascinerende geschiedenis van Rotterdam. 

In deze stadswandeling bezoeken we prominente plekken als de middeleeuwse Laurenskerk en het Schielandshuis, de oudste wolkenkrabber van Europa en de oude havens die de basis vormen van de huidige Port of Rotterdam – met afstand de grootste haven van Europa. Verder gaan we uitgebreid in op het ontstaan van de wereldhaven, het bombardement, de wederopbouw, moderne architectuur en de vernieuwingsdrang die tot op de dag van vandaag in het DNA van Rotterdam zit.

In deze geschiedenis tour mogen een aantal historische Rotterdamse figuren niet ontbreken. Denk daarbij aan de humanist Erasmus maar ook de stadspensionarissen Johan van Oldenbarnevelt (misschien wel Nederlands grootste staatsman) en Hugo de Groot (grondlegger van het internationale recht), beiden uit het Rotterdamse remonstrantse tijdperk. Wie van geschiedenis houdt, bekijkt ook onze geschiedenistour in de oudste stad van Holland, makkelijk bereikbaar vanuit Rotterdam.

Meer informatie?

010 2900032

info@cityrotterdamtours.com

Details Geschiedenis Tour Rotterdam

Groepsgrootte
1-15 personen per gids

Duur
2 uur

Prijs per groep
€ 170

Start- en eindpunt
Centraal Station of Markthal (kan aangepast worden).

Extra
Via het contactformulier hieronder kunt u datum en starttijd aangeven voor deze privétour.

Aanmelden Geschiedenis Tour Rotterdam

Tour aanvraag Stadswandeling Geschiedenis

Hidden
Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Tour taal(Vereist)