Geschiedenis Rotterdam Stadswandeling

Velen zullen Rotterdam associëren als een moderne en nieuwe stad. In werkelijkheid is Rotterdam een oude stad met een rijk en tolerant verleden, ondanks het bombardement dat de klassieke Stadsdriehoek wegvaagde. Toch zal het u verbazen hoeveel historische plekken er nog te vinden zijn in Rotterdam.

In onze geschiedenistour bezoeken we prominente plekken als de middeleeuwse Laurenskerk, het Schielandshuis en de oude havens die de basis vormen van de huidige Port of Rotterdam, de grootste haven van Europa. Ook prominente en progressieve figuren in de Rotterdamse en Nederlandse geschiedenis als Desiderius Erasmus en stadspensionarissen Johan van Oldenbarnevelt en Hugo de Groot uit het remonstrantse tijdperk komen uitgebreid aan bod. Verder is er in deze boeiende geschiedenistour uitgebreid aandacht voor het ontstaan van de wereldhaven, het bombardement, de wederopbouw en de vernieuwingsdrang die tot op de dag van vandaag in het DNA van Rotterdam zit.

Meer informatie?

010 2900032

info@cityrotterdamtours.com

Details Geschiedenis Stadswandeling

Groepsgrootte
15 personen max. per groep

Duur
2 uur

Prijs
€ 150 per groep (privétour)

Vertrek
U bepaalt zelf de datum en de gewenste vertrektijd. We vertrekken meestal van Centraal Station, maar een ander vertrekpunt is mogelijk.

COVID-19 Wandeltour aanpassingen

City Rotterdam Tours hanteert vanwege de COVID-19 maatregelen een aangepaste groepsgrootte en een gereduceerd tarief voor reguliere tours. Van 1 juni 2020 tot 1 november 2020 gelden de volgende condities:

Groepsgrootte: max. 9 personen (excl. gids)
Prijs: rondleiding 2 uur: € 100

We houden ons aan de RIVM maatregelen. Bekijk ook onze COVID-19 richtlijnen.

Aanmelden Geschiedenis Stadswandeling