Van Nellefabriek Rondleiding

Ontdek hét industriële topmonument van Nederland met de Van Nellefabriek Rondleiding! Met het verkrijgen van de UNESCO Werelderfgoed status in 2014 is de Van Nellefabriek niet te missen voor liefhebbers van architectuur, design, reclame, kunst, geschiedenis en industrieel erfgoed. Een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen.

Met deze Van Nellefabriek Rondleiding onder begeleiding van een goed ingevoerde architectuurgids komt u van alles te weten over dit unieke gebouw: de innoverende architectuur, de architecten, het productieproces en de grote aanjager van dit architectonische en technologische meesterwerk dat begin 20e eeuw werd gerealiseerd. Een ideale fabriek: functioneel, mooi, veel licht en unieke arbeidsomstandigheden voor die tijd. Om de bijzonderheid te illustreren een veelzeggend citaat van de beroemde Franse architect Le Corbusier die de fabriek in 1932 bezocht: HET MOOISTE SCHOUWSPEL VAN DE MODERNE TIJD.

Natuurlijk komt ook de firma Van Nelle aan bod in deze rondleiding en haar kleurrijke geschiedenis. Ooit in 1782 gesticht als winkel in Leuvehaven en rond 1900 uitgegroeid tot één van de belangrijkste koffie-, thee en tabaksbedrijven ter wereld. Het bedrijf was begin 20e eeuw niet alleen een begrip in Rotterdam en Nederland, maar ook internationaal was Van Nelle een gerenommeerd merk met innovatieve vormgeving en reclame. Goed om te weten, op doordeweekse dagen is er na de rondleiding gelegenheid tot het drinken van koffie en thee zittend in echte Gispen stoelen.

Meer informatie?

010 2900032

Details Van Nellefabriek Rondleiding

Groepsgrootte
max. 15 personen per gids

Duur
1,5 uur

Prijs per groep
€ 115 (privétour voor 1-15 personen)

Extra

 • Dit is een privétour en via onderstaand contactformulier kunt u zelf de datum en het tijdstip kiezen.
 • Het tarief hierboven wordt vermeerderd met een tarief van € 2 per deelnemer voor entree.
 • Optie: de tour kan verlengd worden met een halfuur (meerprijs: € 35); dit doen wij bijvoorbeeld vaak voor fotoclubs.

Aanmelden Van Nellefabriek Rondleiding

  Highlights Van Nellefabriek

  Bereikbaarheid Van Nellefabriek

  Voor auto’s of tourbussen is er parkeerruimte op het terrein van de Van Nellefabriek. De parkeerkosten zijn € 1 (2 uur), € 2 (4 uur) en € 5 (dagkaart) .

  Parkeren op het terrein bij het Sparta stadion (2-5 minuten lopen) is gratis.

  Vanaf station Rotterdam Centraal vertrekt bus 38 naar de Van Nelle Fabriek

  Vanaf station Rotterdam Centraal is de Van Nellefabriek met de fiets in een kleine 15 minuten bereikbaar.

  ERVARINGEN

  Van Nelle Factory

  Rated 5 out of 5
  8 april 2022

  We enjoyed the visit and the explanations between the two groups. The two groups were complementaries, yours based on history and the other based on architectural principles.We will repeat the experience with another group of students.

  Universidad Politécnica de Madrid

  Super rondleiding in de Van Nellefabriek

  Rated 5 out of 5
  7 februari 2020

  De rondleiding die wij in de van Nellefabriek hebben gehad was SUPER !!!! Onze gids Matthijs is een goede verteller die je bij de les houdt en een bevlogen persoon die met zijn uitleg en enthousiasme het gebouw voor ons “tot leven” bracht.

  Kitty

  >> Bekijk hier alle reviews


  Plaats een review

  >> Plaats hier je review