Van Nellefabriek Rondleiding

Ontdek hét industriële topmonument van Nederland met de Van Nellefabriek Rondleiding! Met het verkrijgen van de UNESCO Werelderfgoed status in 2014 is de Van Nellefabriek niet te missen voor liefhebbers van architectuur, design, reclame, kunst, geschiedenis en industrieel erfgoed. Een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen.

Met deze Van Nellefabriek Rondleiding onder begeleiding van een goed ingevoerde architectuurgids kom je van alles te weten over dit unieke gebouw: de innoverende architectuur, de architecten, het productieproces en de grote aanjager van dit architectonische en technologische meesterwerk dat begin 20e eeuw werd gerealiseerd. Een ideale fabriek: functioneel, mooi, veel licht en unieke arbeidsomstandigheden voor die tijd. Om de bijzonderheid te illustreren een veelzeggend citaat van de beroemde Franse architect Le Corbusier die de fabriek in 1932 bezocht: HET MOOISTE SCHOUWSPEL VAN DE MODERNE TIJD.

Natuurlijk komt ook de firma Van Nelle aan bod in deze rondleiding en haar kleurrijke geschiedenis. Ooit in 1782 gesticht als winkel in Leuvehaven en rond 1900 uitgegroeid tot één van de belangrijkste koffie-, thee en tabaksbedrijven ter wereld. Het bedrijf was begin 20e eeuw niet alleen een begrip in Rotterdam en Nederland, maar ook internationaal was Van Nelle een gerenommeerd merk met innovatieve vormgeving en reclame. Goed om te weten, op doordeweekse dagen is er na de rondleiding gelegenheid tot het drinken van koffie en thee zittend in echte Gispen stoelen.

Meer informatie?

010 2900032

Details Van Nellefabriek Rondleiding

Groepsgrootte
max. 15 personen per gids

Duur
1,5 uur

Prijs per groep
€ 135 (privétour voor 1-15 personen)

Extra

  • Via het contactformulier hieronder kunt u datum en starttijd aangeven.
  • Het tarief hierboven wordt vermeerderd met een tarief van € 3 per deelnemer voor de entree.
  • Optie: de tour kan verlengd worden met een halfuur (meerprijs: € 40). Bijvoorbeeld een aanrader voor fotoclubs.

Aanmelden Van Nellefabriek Rondleiding

Tour aanvraag rondleiding Van Nellefabriek

Hidden
Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Tour taal(Vereist)

Highlights Van Nellefabriek

Bereikbaarheid Van Nellefabriek

Voor auto’s of tourbussen is er parkeerruimte op het terrein van de Van Nellefabriek. De parkeerkosten zijn € 1 (2 uur), € 2 (4 uur) en € 5 (dagkaart) .

Parkeren op het terrein bij het Sparta stadion (2-5 minuten lopen) is gratis.

Vanaf station Rotterdam Centraal vertrekt bus 38 naar de Van Nelle Fabriek

Vanaf station Rotterdam Centraal is de Van Nellefabriek met de fiets in een kleine 15 minuten bereikbaar.

ERVARINGEN

Genoten van de architectuur rondleiding

12 april 2024

Wij hebben erg van onze stadswandeling genoten. De gids heeft een mooi overzicht tussen oud en nieuw gegeven.

Christian

Zeer mooie en boeiende mix streetart- en architectuurwandeling

22 januari 2024

12 januari hadden wij, groep van 6 vrouwen, een wandeling geboekt bij City Rotterdam Tours. Tijdens het aardige boekingsgesprek werd ik gewezen op het feit dat we 2 wandelingen konden combineren. Daarnaast konden we bepalen waar we wilden beginnen en eindigen met de wandeling. Wat een luxe. Gids Frank heeft ons 2 uur lang in de greep gehouden met boeiende verhalen over street art en haar betekenis en de architectuur in Rotterdam, en de steeds veranderende plannen voor de inrichting van het centrum in Rotterdam. Een betere ambassadeur voor de stad kan Rotterdam zich niet wensen! Erg genoten, dik compliment aan Frank, en organisatie City Rotterdam Tours.

Esther

Esther van Beers

>> Bekijk hier alle reviews


Plaats een review

>> Plaats hier je review