Rondleiding Schiedam

Op slechts vijf kilometer van Rotterdam ligt het historisch centrum van Schiedam, bijna een verborgen parel. Met haar jenever en de hoogste molens ter wereld begint Schiedam bij nationale en internationale toeristen steeds meer in trek te raken. We laten je met deze stadswandeling kennis maken met het beste van Schiedam! 

Wie Schiedam zegt, zegt jenever. Het oerhollandse drankje heeft de stad eeuwenlang volledig gedomineerd en de nodige welvaart gebracht. Op haar hoogtepunt waren er ruim 400 stokerijen in de stad te vinden! Deze jeneverhistorie en de daarmee samenhangende rijkdom is nog op elke hoek in Schiedam zichtbaar en dat laten we je in deze tour ruimschoots zien. Net als het imposante aanbod molens die in Schiedam op steenworp afstand van elkaar liggen.

In deze tour leggen we ook paralellen met de oude rivalen van Schiedam: Delft en Rotterdam. Indien gewenst kunnen we aan deze tour een bezoek aan het Nationaal Jenever Museum toevoegen. Schiedam laat zich ook goed combineren met het nabijgelegen Delfshaven, laat het ons weten!

Meer informatie?

010 2900032

Details Rondleiding Schiedam

Groepsgrootte
max. 15 personen per gids.

Duur
2 uur

Prijs per groep
170 euro

Vertrekpunt
Jenevermuseum

Extra
Deze tour kan ook starten vanuit Rotterdam.

Aanmelden Rondleiding Schiedam

Hidden
Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Tour taal(Vereist)

ERVARINGEN

Genoten van de architectuur rondleiding

12 april 2024

Wij hebben erg van onze stadswandeling genoten. De gids heeft een mooi overzicht tussen oud en nieuw gegeven.

Christian

Zeer mooie en boeiende mix streetart- en architectuurwandeling

22 januari 2024

12 januari hadden wij, groep van 6 vrouwen, een wandeling geboekt bij City Rotterdam Tours. Tijdens het aardige boekingsgesprek werd ik gewezen op het feit dat we 2 wandelingen konden combineren. Daarnaast konden we bepalen waar we wilden beginnen en eindigen met de wandeling. Wat een luxe. Gids Frank heeft ons 2 uur lang in de greep gehouden met boeiende verhalen over street art en haar betekenis en de architectuur in Rotterdam, en de steeds veranderende plannen voor de inrichting van het centrum in Rotterdam. Een betere ambassadeur voor de stad kan Rotterdam zich niet wensen! Erg genoten, dik compliment aan Frank, en organisatie City Rotterdam Tours.

Esther

Esther van Beers

>> Bekijk hier alle reviews


Plaats een review

>> Plaats hier je review